donderdag 31 januari 2013

Postcrossing

Als Postcrosser krijg ik veel ansichtkaarten. En daar zitten vaak hele mooie tussen. Al die kaarten zijn eigenlijk te mooi/leuk/bijzonder om ze maar gelijk in een map of doos op te bergen.
Daarom ben ik ze vanaf eind vorig jaar op de deur van mijn hobbykamer gaan plakken! Nu sta ik regelmatig voor die deur en geniet ik dagelijks van al dat moois dat me gestuurd werd.

Niet de mooiste foto (lastig licht), maar geeft wel een indruk van mijn kaartendeur. Leuk he? Hij is inmiddels vol, dus moeten de kaarten die er het langste hangen plaats gaan maken voor de nieuwkomers.

Wat Postcrossing is? Dat kun je helemaal nalezen op: www.postcrossing.com
en mocht je belangstelling hebben voor de kaarten die ik zoal ontvang, dan kun je dat bekijken op www.postcrossingjora.punt.nl, een weblog dat ik alleen gebruik voor mijn kaartenpost.


woensdag 30 januari 2013

Hij is af!

Jazeker! Na een aantal kleinere projectjes eind vorige jaar heb ik de laatste weken stevig doorgewerkt en twee dagen geleden haakte ik de laatste stokjes. Mijn gehaakte quilt met de Summer Garden Granny Squares is af, in gebruik genomen en goedgekeurd (gisteravond viel ik er nog onder in slaap....).
Voelt fijn om weer eens een groter project tot een goed einde gebracht te hebben.

Nu maar eerst verder haken met de al eerder genoemde blokken voor een poncho. Na mijn aanvankelijke teleurstelling over de gekozen kleur, begin ik te geloven dat het toch best een mooi geheel kan worden, dus haak ik moedig door. Als ik me het patroon goed herinner moeten er 48 blokken gehaakt worden, dus ik kan nog even vooruit. Fijn werkje tijdens autoritten of tv kijken ;-).

Ook heb ik een heel oude quilt-in-wording weer opgepakt. Ooit aan de kant gegooid omdat ik de kleuren helemaal niks vond. Gemaakt van allemaal restjes, maar niet echt opgelet of het eindresultaat ook ergens aan de muur zou kunnen komen. Toch de stoute schoenen maar aangetrokken om deze huisjes, waar ik járen geleden zo enthousiast aan begon, in elk geval àf te maken en dan zien we wel weer. Kan altijd nog op een logeerkamer. Toch?
Die witte 'bloemblaadjes' zijn mijn malletjes voor het patroon dat ik erop aan het quilten ben. Voor de afwerkbies moet ik nog even zoeken, want ik geloof niet dat ik nog iets van de gebruikte stofjes heb liggen, aangezien dit een quiltje is waar ik al zeker 15 jaar geleden aan begon.... Wordt vervolgd.

zaterdag 5 januari 2013

Begin van een nieuw jaar

Iedereen die dit leest wens ik een heel mooi 2013 toe!

Hoop dat iedereen een leuke decembermaand gehad heeft en zin heeft in dit nieuwe jaar. Ik ben (eigenlijk) niet van de goede voornemens, maar wanneer ik aan zo'n 'maagdelijk' nieuw jaar begin, kan ik het toch niet laten om wat dingen op een rijtje te zetten....
Wees niet bang: dat ga ik hier niet doen, want mijn rijtjes kunnen vrij lang zijn ;-)

En dan eerst even dit voordat er naar gevraagd gaat worden: mijn gehaakte quilt is nog NIET af! Heb best veel gehaakt de afgelopen decembermaand, maar in een maand waarin zoveel andere zaken de aandacht vragen blijft er toch minder handwerktijd over. Niet echt erg, want het waren allemaal leuke andere dingen!
Ik haak stug door en heb de streefdatum gewoon een maand opgeschoven. Naar eind januari dus!

En dan de reden van dit blogje vandaag: gisteren kreeg ik een envelop uit Australië met de hexablommen van de decemberswap van de Inchy Hexagon Flower Swap. Hij kwam van Joanne Fordham en ze deed er ook nog een zakje voorgestanste hexagonnetjes bij. Komen altijd goed van pas. Thanks Joanne!


Zelf loop ik aardig achter met mijn verplichtingen voor deze swap (shame on me!!), dus je raadt natuurlijk al wat er ook op mijn lijstje kwam te staan: hexablommen maken en versturen naar de mij toegewezen adressen voor deze ruil. Komt goed. Ben hard bezig en de eerste twee enveloppen gaan morgen of maandag op de post.
Januari wordt voor mij echt een maand van schoon schip maken.... en met een schone lei verder gaan....