zaterdag 3 augustus 2013

ZOMER

Ja, het is zomer! En wat voor een zomer. We hebben er even op moeten wachten, maar daar was-ie dan eindelijk. Soms een pietsie té, maar verder vooral genieten!
Onder de parasol en met altijd een flesje water binnen handbereik is het meestal goed uit te houden ;-).

Sinds lange tijd "Frederick the Literate" weer opgepakt. Vanwege de zwarte ondergrond werk ik daar bij voorkeur buiten aan om te voorkomen dat ik té vaak misprik...
Dit borduurwerk is trouwens al bijna een tienjarenplan geworden. Om te voorkomen dat er nare vouwen in het werk komen rol ik mijn borduurwerk het liefste op.
Frederick zit opgerold rond een gammakrantje en van de week zag ik dat het een folder uit 2005!! is. Ik ben hier dus al even mee bezig. Maar ach, wat maakt het uit; ik heb er nog steeds plezier in en het doel is er ook nog steeds: als hij klaar is, mag hij in onze boekenkamer hangen!


Een andere prettige bijkomstigheid van mooi weer (en dus buiten zitten) is dat ik meer lees. Heb ondertussen het boek van Hella Haasse uit. Mooi!!!. Las het maand-van-het-spannende-boek-geschenkje van Loes den Hollander; daarna "Zes jaar" van Harlan Coben en vervolgens het geweldige boek "De Vergelding" door Jan Brokken. Een absolute aanrader. Ben nu, voor het eerst sinds jaren, weer een Stephen King aan het lezen: deel 1 van de Donkere Toren cyclus. Deze boeken kregen zo'n goede recensie dat ik me toch weer eens aan deze schrijver wilde wagen. Ben zo'n 50 blz. op weg, maar weet nog niet wat ik ervan vind.....

Zo, en nu heb ik weer lang genoeg in mijn "hok" gezeten. Ga weer lekker naar buiten!
Wat hexablommen maken en verder lezen in bovengenoemd boek.

En oeps, zou ik bijna vergeten: planten water geven!! Want er gaan iedere avond ettelijk gieters door voordat ik alle potten en bakken gehad heb.
Maar als je de hele dag door ziet hoe geweldig ze allemaal hun best doen, heb ik dat er graag voor over.
Zie hier links mijn hangfuchsia toch eens prachtig bloeien; je zou het toch niet over je hart kunnen verkrijgen om het watergeven een keertje over te slaan?

Joke.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi Joke.
Ik heb Frederick al een tijdje klaar maar hij moet nog steeds ingelijst worden. Al met al ook bijna een 10 jaren plan. ;-) Groetjes Ria

Gerda Hijink zei

Hallo Joke,
Bij mij komt er niet veel van handwerken.We zijn er net weer van een weekje Terschelling en daar hebben we alleen maar gefietst en gelezen.O.a Ventoux van Bert Wagendorp,wij vonden het en geweldig boek.
Groetjes en tot ziens,
Gerda