dinsdag 29 mei 2012

klaprozen en korenbloemen

Bij zulke plaatjes móet ik altijd echt even stilstaan. Zeker als ik op de fiets ben, want als je dan niet even stopt, ben je er zó weer voorbij. Prachtig toch, zo'n korenveld met korenbloemen en klaprozen ertussen?


Na het fietsen mezelf achter in de tuin geïnstalleerd met boek, tablet, huisjes en een kan zelfgemaakte vlierbloesemlimonade. Hoe relaxed kan een pinkstermiddag zijn?



zondag 27 mei 2012

Bloemen en Huisjes








De eerste bloemen zijn altijd het mooiste.
Gistermorgen in ons tuintje zowel de eerste bloeiende papaver als de eerste bloem in de clematis. Ik hoop dat er nog velen volgen, maar de eerste exemplaren moeten toch ieder jaar weer even op de foto...




Verder gisteren mijn huisjes weer tevoorschijn gehaald. Twee huisjes in elkaar gezet en eindelijk de knoop doorgehakt wat betreft de stof voor de tussenbiesjes! Ik had een heel leuk stofje liggen, maar te weinig helaas. Geen idee van welke fabrikant het was en een hele ris online stoffenwinkels naspeuren leverde ook niet het gewenste resultaat op.
Maar toen ik onderstaande randstof (die ik al verschillende malen als "ongeschikt" aan de kant had gelegd) nog eens wat beter bekeek, had hij toch zeker mogelijkheden. Dus ga ik daar maar eens wat strookjes van knippen en er een aantal huisjes mee aan elkaar zetten. Voor de hoeken heb ik nog een mooi donkerblauw stofje gevonden. Wordt vervolgd. Sorry, onscherpe foto, maar het ging even om het idee...


donderdag 24 mei 2012

Vlierbloesemsiroop

Al vaker van plan geweest om een keer vlierbloesemsiroop te maken, maar er ieder jaar pas weer aan gedacht als de vlier inmiddels was uitgebloeid....
Dit jaar dus niet! Vanmiddag wat bloemschermen geplukt en samen met warm water en citroen in een pot gedaan, die nu minimaal 24 uur (liefst langer) zo moet blijven staan. Daarna zeven (door een theedoek ofzo), het vocht aan de kook brengen en de suiker er doorheen roeren totdat alles is opgelost. Daarna de siroop in flessen doen (tip: beugelflessen).

En mocht de smaak van deze siroop tegenvallen dan heeft de pot met bloesem, water en citroen in elk geval voor een decoratief element in mijn keuken gezorgd.

woensdag 23 mei 2012

Tuinieren & Lezen

Dit keer niets over lapjes en draadjes. Het is veel te veel zomer om binnen bezig te zijn. Ja, ja, ik weet het: je kunt ook buiten patchen, borduren, haken..., maar ook dat doe ik deze dagen even niet. Ben vreselijk veel in en met de tuin bezig geweest en geniet daar met volle teugen van. We hebben voor het eerste jaar een "vierkante meter tuin" geplaatst en dat bevalt erg goed. Het is ons kruiden-/groententuintje (in wording):


En verder staat alles in de tuin te groeien en te bloeien dat het een lieve lust is. Ik blijf ommetjes door de tuin maken en kan intens genieten van al dat moois.


Vanmorgen stond dit toortsje (links) voor de eerste keer voluit te bloeien en ik ben helemaal wèg van de kleur. En de geranium op de andere foto hebben we al jaren, maar telkens weer wordt ik getroffen door de mooie tekening op de bloemblaadjes. 


Genieten, genieten, genieten....

Na het werk en het genieten in en van de tuin kan ik me nauwelijks iets plezierigers voorstellen dan het uitzoeken van een lekker plekje (in de schaduw!) en mezelf daar te installeren met een drankje en een boek.
Gisteren "Sprakeloos" van Tom Lanoye uitgelezen. Aangrijpend boek dat eerst even moest bezinken. In dit boek beschrijft Lanoye heel knap en toch ook heel mooi over de ziekte en het overlijden van zijn moeder.


Straks eerst nog wat huishoudelijke zaken, maar in de loop van deze middag zoek ik weer een plezierig leesplekje op en ga dan beginnen in "Gestolen leven" van Adam Johnson. Na de lovende recensies die ik er al over las, verwacht ik erg veel van dit boek!


vrijdag 11 mei 2012

10 keer 15 bij 15 cm

En mijn lapjes voor de Charm Club zijn ook op weg naar hun bestemming. Uiteraard zeg ik niet bij wie ze op de mat gaan vallen, maar ik kan ze natuurlijk best even laten zien:


Tien ouderwets aandoende (reproductie)stofjes voor iemand die dat als voorkeur aangaf. Ik hoop dat ze in de smaak gaan vallen!

Fijn weekend!

donderdag 10 mei 2012

Lapjesruil Charm Club

Deze week was het weer zover: een lapjesruilronde van Marcha's Charm Club.
Gisteren kreeg ik een verrassingsenvelop in de brievenbus van Riekie uit Tilburg.
Een envelop met een inhoud om helemaal blij van te worden; in de eerste plaats natuurlijk blij van al die mooie lapjes die ze me stuurde. Heerlijke kleuren, waarvoor ik al gelijk diverse mogelijkheden zag!


Behalve deze lapjes had ze er een gezellig briefje bijgedaan èn een siggy! Die siggy was bedoeld om me warm te maken voor de siggyruil, waar ze zelf helemaal verslaafd aan is. Tja, Riekie.... ik weet van het bestaan van deze verslavende bezigheid af en tot nu toe heb ik de verleiding kunnen weerstaan om mezelf bij Annelies van Quilts and Siggies aan te melden. Maar wat ik ook besluit, je krijgt er in elk geval eentje van me retour!


En dan nu snel 10 lapjes snijden om aan mijn eigen verplichting voor deze lapjesruil te voldoen ;-))