vrijdag 30 november 2012

Onverbeterlijk

Inderdaad: onverbeterlijk en ik denk ook niet dat dat ooit nog veranderen zal.
Om een stok achter de deur te hebben heb ik expres op dit weblog geschreven dat ik voor het eind van het jaar de quilt van gehaakte grannies af wil hebben, maar ondertussen pak ik links en rechts toch steeds weer allerhande werkjes aan. Aan de grannies wordt nog steeds gewerkt,


maar tegelijkertijd ben ik (op dit moment ;-)) bezig met een trui voor Ken, omdat er op de website bijna geen kleren voor hem meer staan.

Verder ontdekte ik van de week het verschijnsel 'boottoppers' of 'bootcuffs', waarvoor ik geen behoorlijk nederlands woord kan bedenken. Die dingen vond ik zo grappig dat ik dus de verleiding weer niet kon weerstaan en gisteravond een eerste exemplaar zat te haken. Dit patroon vond ik op Ravelry en ik koos voor mijn bootcuffs hetzelfde garen waarvan ik al eens een paar vingerloze wanten gebreid had. Leek me leuk bij elkaar... ;-) Vanavond het tweede exemplaar haken.


En naast breien en haken ben ik ook weer voorzichtig aan het borduren. Vorig jaar kocht ik in Zwolle een pakket voor een leuke boekenlegger, waaraan ik nu probeer dagelijks een paar steekjes te doen. Lief is-ie he?Voor morgen staat er weer een lange autorit op het programma, zodat er mooi een paar vierkanten voor de poncho gehaakt kunnen gaan worden.

Eigenlijk heb ik op handwerkgebied nòg iets op te biechten, maar dat bewaar ik voor een volgend blog. Dit was wel weer genoeg freubelpraat voor vandaag. Ik pak zometeen "De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet" en ga heerlijk een poosje zitten lezen!

Fijn weekend gewenst! Joke.

2 opmerkingen:

Tineke zei

Heel herkenbaar, met het ene bezig zijn en alweer starten met een volgend project. Het boekenlegger patroontje is errug leuk. Succes met het maken hiervan.
Groetjes Tineke

Anita zei

Beste Jora,
Zou je mij aub het patroon kunnen sturen van het prachtige kastrandje?
alvast bedankt!
adres:cjweesie@kliksafe.nl
groetjes, Anita