dinsdag 6 november 2012

Lekker bezig

Met de herfstkol uit het vorige berichtje gaat het helemaal goed. Vanavond nog een laatste stokjestoer en de schulprand en dan is-ie klaar! Leuk werkje voor op de bank. Het zou zomaar kunnen dat ik er gelijk nog eentje in een andere kleur achteraan ga maken....


Over de poncho ben ik toe nu toe minder enthousiast helaas. Vorige week op de Kreadoe garen meegenomen, maar NIET de kleur die ik aanvankelijk in gedachten had en daar heb ik nu toch wel een beetje spijt van. Het leek me een hele mooie kleur, maar nu ik er mee bezig ben valt hij me toch een beetje tegen.


Misschien eerst nog wat meer blokken haken en naast elkaar leggen voordat ik een definitieve beslissing neem over al of niet doorgaan.

Ook leuk om te vermelden is dat zoonlief+vriendin+dochtertje zondag hier waren. Nu gaan ze volgende maand verhuizen en hadden in 101 Woonideeën het idee van een postzak als brievenvanger (klik) gezien. De postzak en een metalen lat hadden ze al en de vraag was nu of ik dat zag zitten.... Jawel hoor! Maar ik heb het zondagmiddag niet alleen gedaan; het werd een prachtig gemeenschappelijk project. De heren hielden zich bezig met het metalen frame, schoondochter knipte de zak op maat af en tornde de ophanglussen los, terwijl ik achter de naaimachine de zoom maakte waar het frame doorheen geschoven moest worden (en na die tijd de lussen er nog aanzette). Ziehier het resultaat van ons zondagmiddagproject:

Superleuk toch?

En zo blijven we constant lekker bezig! Heb op de Kreadoe ook een aardig voorraadje Catania-katoen meegenomen, omdat ik helemaal enthousiast werd van al die leuke gehaakte dingen die ik op diverse weblogs voorbij zie komen. Ik hoop snel zelf wat van die gezellige haaksels te kunnen laten zien!

Maar nu (16.10 uur) haal ik beneden eerst een kop koffie en ga dan nog lekker een poosje in ons privébiebje zitten lezen in "Harlekino" van Tessa de Loo. Ook leuk!

5 opmerkingen:

Janet zei

Leuk om de col in andere kleuren te zien! veel plezier er mee

Hannie zei

Een heerlijk zachte col!
Ik heb ook al wat leuke dingen gebreid van dat nieuwe garen van de W! En ook heel licht, draagt vast ook fijn!
Succes met je poncho... Ben benieuwd naar je oplossing.

Hannie zei

Ateljee de kraal gezien??

Jora zei

@Hannie: jaaaa, toevallig kwam ik daar gisteravond al 'bloghoppend' terecht. Uiteraard even een berichtje achtergelaten :-)

Ateljee de Kraal zei

En nu laat ateljee de kraal een berichtje bij jou achter, hihi.
Lekker garen om mee te haken he? de blauwe is ook met wol van de Wibra .
Jouw granny's zijn erg mooi geworden, en het is een heerlijk projekt om te doen.
Groetjes Hanneke