donderdag 24 mei 2012

Vlierbloesemsiroop

Al vaker van plan geweest om een keer vlierbloesemsiroop te maken, maar er ieder jaar pas weer aan gedacht als de vlier inmiddels was uitgebloeid....
Dit jaar dus niet! Vanmiddag wat bloemschermen geplukt en samen met warm water en citroen in een pot gedaan, die nu minimaal 24 uur (liefst langer) zo moet blijven staan. Daarna zeven (door een theedoek ofzo), het vocht aan de kook brengen en de suiker er doorheen roeren totdat alles is opgelost. Daarna de siroop in flessen doen (tip: beugelflessen).

En mocht de smaak van deze siroop tegenvallen dan heeft de pot met bloesem, water en citroen in elk geval voor een decoratief element in mijn keuken gezorgd.

1 opmerking:

Ammerins zei

Wouw, bloeien ze bij jou al? Ik fiets er steeds langs, maar de schermen zijn hier nog dicht... Maar het is erg lekker! Ik maak ook elk jaar een of twee flessen. Daarna heb ik er wel weer genoeg van gehad :)