zondag 11 maart 2012

Dagje Amsterdam

Gisteren een dagje Amsterdam. We hadden ons regelmatig terugkerend reünietje met een groepje studiegenoten van manlief. Dit keer was de ontmoetingsplek in Amsterdam, waar één van de leden van dit groepje woont. En hoe! Haar dagelijks uitzicht verschilt behoorlijk met dat van ons:

Na uiteraard eerst uitgebreid bijgepraat te hebben, besloten we om vóór de borrel eerst de stad in te gaan voor een bezoek aan het Allard Pierson museum waar een tijdelijke tentoonstelling was over de gedane vondsten bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Viel helaas tegen, waardoor we besloten door te lopen naar het Stadsarchief.

Sowieso de moeite waard om met een bezoek te vereren en bovendien is daar nu ook nog de tentoonstelling In Memoriam te zien. Wauw, dat Stadsarchief is heel bijzonder en die tentoonstelling indrukwekkend.... 

Daarna terug naar huis voor een glaasje, een borrelhapje en daarna nog een uitgebreider hapje. Alles lekker, alles leuk. Veel gepraat, veel gelachen.

Door met mensenmassa's gevulde straten 's avonds naar het Centraal Station gelopen om een paar uur later in een uitgestorven Aalten weer uit de trein te stappen. Groter contrast is haast niet denkbaar...

1 opmerking:

Janet zei

Ik ken dat gevoel van een boer gaat naar de grote stad ha ha, maar wel een mooi weekend gehad toch!!en daar gaat het om ennuh geef mij het oosten maar hoor het 'wilde westen'is leuk voor een paar dagen maar de ruimte hier is me ook zeer lief.
Waar ik helemaal bij zwijmel zijn je hexjes wat een pracht exemplaren.
groetjes janet