woensdag 4 januari 2012

quiltwinkel Petra Prins

Het voelde als een klein feestje. Afgelopen vrijdag met dochterlief naar de winkel van Petra Prins in Zutphen geweest. En dat wàs me toch leuk! Minstens zo leuk is trouwens de reden waarom we daarheen gingen: zij (dochterlief) is ook besmet met het hexagonnenvirus en wilde stofjes hebben om aan de slag te kunnen. Ze is helemaal geslaagd en ging naar huisje met een mooi voorraadje antiekgroen/bruin/beige/(oud) zalmrose.

Zelf heb ik (o.a.!!) een aantal mooie stofjes voor mijn hexablommenquilt gekocht:


Verder nog wat lapjes voor een lentequiltje en een waaier met bruin/blauwe stofjes. Deze laatste was nog harder smullen dan de smuldoosjes die ze heeft staan..... Echt een stoffenwaaier met een hoog aaibaarheidsgehalte. Dat gold trouwens ook voor mijn hexablommenstofjes, maar na een paar dagen aaien, heb ik daar gisteren toch de schaar ingezet en zijn er gisteravond de eerste bloemen van gemaakt.


Stand van de bloemenzaken gisteravond: inmiddels 114 bloemen gemaakt, waarvan er 74 aan elkaar gezet zijn.
En na nogal wat getwijfel ben ik er (zo goed als zeker) uit: het wordt een rond kleed voor onze achthoekige (eet)tafel.
Vandaag is het weer OneFlowerWednesday, dus ga ik nu gelijk even kijken bij de andere bloemenmeisjes.

14 opmerkingen:

Melody zei

What a glorious bunch of hexie flowers. I love your colour choices

Anoniem zei

Hi! Thank you so much for your visit to my garden! I am so happy to be able to comment on your hexies finally! When I tried before, I could not get to your blog?! I just love your colors! Sounds like you and your daughter are two peas in a pod! Happy 2012! Kim C ^i^

sylvia zei

hallo Jora, ik kom even terugbuurten!!
jij hebt dus ook een patch-dochter!!
de eerste quilt die mijn Dd maakte was..........hexagonnen en meteen een 2-pers bedmaat!!!
wat een lief huisje heb je gemaakt, ook helemaal nog in kerstsferen...en knap dat je het met de hand doet!! Heb ik geen tijd voor.......;)......'s avonds op de bank is het tijd voor mijn breirol!!
tot de volgende keer, groetjes, Sylvia

Monica zei

Hallo Jora, wat leuk, door het huisjesgebeuren ontmoeten wij zo weer veel nieuwe quiltliefhebsters. Jouw huisjes worden leuk, fleurig. Ik kom vast vaker bij je kijken,

Inge zei

Ik ben wel een beetje jaloers op jou, hoor. Ook al een patch-dochter net als Syl. Ik heb een dot van een dochter, maar die houdt helemaal niet van handwerkerige zaken en dat is best sneu voor mij. Nee hoor, valt wel mee. Wij doen samen genoeg andere leuke dingen en wie weet, als ze een beetje ouder is.... Ik was 44 toen ik begon en zij is nu 37, dus....
Ik vind je hexagonbloemen helemaal geweldig. Wat een mooie stoffen en kleuren. De nieuwe stoffen van je DD zijn ook beauties!

Groetjes,
Inge

Karen zei

Beautiful fabric and beautiful flowers! Happy New Year Jora!!!!

Hilachas zei

Beautiful hexies.

Susan zei

I love the fabrics you've shown These are a terrific color combination. Sounds like you might be close to finishing.

Lots of Fabric 2 zei

Lovely hexies and love your colors.

Quilting Chemist (Danette) zei

Fabulous flowers - love your colors! Your garden is growing nicely.

sunny zei

I love the fabrics you're using. Beautiful flowers!

Maria zei

Your flowers look beautiful in those colours.

Janet zei

Leuk dat je ook 'fleurs' maakt, zal je blijven volgen om te zien hoe dat gaat worden. prachtige kleuren gebruik je. Knap dat je ook nog huisjes bouwt, ik heb mezelf belooft eerst de ufo's 'af te bouwen'.
groetjes janet

Marjan zei

Wat een heerlijke lapjeskeuze en wat een schitterende bloemetjes laat je zien! Jouw huisjes vind ik overigens helemaal geweldig!