dinsdag 10 januari 2012

Lentequiltje

Eindelijk! Al járen bewaar ik een patchworkpatroon dat ooit in de Libelle? Margriet? heeft gestaan. Misschien al wel twintig jaar geleden. Het patroontje waar het om gaat zie je linksboven op de foto en temidden van de stofjes zie je het prille begin. Twee jaar terug kocht ik op de beurs in Zwolle al wat stofjes, maar nog steeds kwam het er niet van. Tot gisteren!
Aanvankelijk had ik een blauw "lucht"stofje gekocht voor de achtergrond, maar toen ik zaterdag de lichte stofjes kocht die ik nu als achtergrond ga gebruiken, wist ik dat ik ging beginnen! En dat "luchtstofje" dan? Nou, die kan ik prima gebruiken voor de scraphuisjes ;-))Want er zijn natuurlijk ook nog de huisjes. Gisteravond weer twee nieuwe gebouwtjes in elkaar gezet, wat mijn totaal op 8 huisjes brengt. De lay-out van nummer 9 zie je hier:


Voor het overzicht van de huisjes die ik inmiddels gemaakt hebt, kun je bovenaan het weblog op het tabblad "scraphuisjes" klikken....

4 opmerkingen:

conny's quilts zei

Hoi wat leuk zo'n oud patroon eindelijk uit te voeren en je huisjes worden ook al zo mooi. Ik vind dat extra tabblad met die kleine foto's erg leuk. Zou je me kunnen uitleggen hoe je bij blogger zo'n tabbladbalkje bovenaan maakt en hoe je er die kleine foto's op kunt plaatsen? ik vind het een erg leuk idee voor de huisjes! Alvast heel erg bedankt (connysquilts@live.nl)

Janet zei

O, krijg helemaal zin in de lente met die prachtige stofjes. Kan me voorstellen dat het begint te kriebelen.
groetjes janet

sylvia zei

dat patroon is inderdaad al heel oud: ik heb em ooit ook gemaakt en toen vond ik em niet mooi.......haha!!
een van onze bee-meiden heeft em toen tegen kostprijs van me overgenomen en de quilt heeft jaren in haar keuken gehangen!!
veel plezier met maken, groetjes, Sylvia

Inge zei

Wat leuk, zo'n patroontje dat al "eeuwen" ligt te wachten.
Ik heb je huisjes even bekeken, hartstikke gaaf zijn ze.