woensdag 28 december 2011

Tipje van de sluier

Inderdaad ga ik een tipje van de sluier (beter nog: de deksel van het doosje) oplichten, maar niet voordat ik even met mijn kleindochter heb gepronkt ;-)


Hele fijne kerstdagen gehad! Mede doordat vanaf donderdagavond vóór kerst zoonlief, schoondochter en kleindochter hier waren. Bijna vier dagen lang genieten!!


Op 1ste Kerstdag waren ook de andere kinderen de hele dag hier en hebben we met elkaar een hele fijne dag gehad en 's avonds gezellig met elkaar aan het kerstdiner gezeten. Echt een dag met een gouden randje...
En dan nu het tipje van de sluier. Dit heeft alles te maken met het huisjes-bouwen-virus dat links en rechts al menigeen besmet heeft en dat op 1 januari waarschijnlijk in alle hevigheid losbarst.

Bij veel quiltende blogsters wordt al druk voorbereid: malletjes gemaakt, stofjes geknipt, soms al huisjes gemaakt "om even uit te proberen...".

Hier is dat niet anders en mijn doosje staat klaar!


Vorige week al een paar huisjes met de hand in elkaar gezet om de beslissing te kunnen nemen of ik mijn huisjes met de hand of met de machine ga maken.

Het wordt dus met de hand. Lijkt me een heerlijk ontspannend werkje om in een verloren uurtje op de bank te doen. Gisteravond wat steviger malletjes gemaakt en nog wat verder nagedacht over de stofkeuze. Heb besloten dat ik de scraps van mijn hexablommenkleed ga gebruiken (rood/beige/bruin) aangevuld met blauwe stofjes voor de lucht.

Voor de sashings ga ik de komende tijd eens wat rondsnuffelen; komt vast goed!

Ik verheug me er enorm op om de komende maand te zien wat alle andere huizenbouwers (meer dan 1000 !!) voor huisjes gaan maken, want pas in het nieuwe jaar mogen we onze huisjes laten zien....

Leuk, leuk, leuk!

Geen opmerkingen: