maandag 16 januari 2012

En dat is twee...

Het weekend toch eerst maar een complete set malletjes gemaakt. Dit tweede blok dan ook helemaal met mallen gemaakt en het paperpiecing gelaten voor wat het is. Eerst alle benodigde stukjes stof afgetekend, geknipt en op een prikbord vastgespeld. Daarna was het in elkaar zetten snel gepiept:


En nu: Op naar het derde blok!


Bij de huisjes heb ik inmiddels een bouwachterstand opgelopen, maar dat verbaast me niet echt. Heb ook niet echt de intentie om er (gemiddeld) één per dag te maken. Eerlijk gezegd ben ik al heel tevreden al ik aan het eind van het jaar het gemiddelde van één huisjes per week gehaald heb. Ja, dat lijkt me een mooi doel om na te streven! De stand vandaag is 9 huisjes, dus eigenlijk loop ik al stevig voor op schema ;-))

Ik vind dat altijd wel leuk hoor; mezelf doelen stellen en dan de uitdaging aangaan. En ondanks dat ik de lat telkens weer te hoog leg, leer ik dat maar niet af..

Vorige jaar had ik mezelf een boekenuitdaging "opgelegd: 100 boeken lezen in 2011. Beetje veel he? Oké, kinderboeken telden ook mee, maar dan nog... Ik heb het dus ook niet gered en mijn doel voor dit jaar maar wat bijgesteld: eind 2012 hoop ik in elk geval 50 boeken gelezen te hebben. Je kunt mijn voortgang in deze uitdaging volgen bij de "Reading Challenge 2012" in de rechterkolom. Heb al twee boeken gelezen en ben gisteren begonnen in "Het familieportret" van Jenna Blum; een boek dat me gelijk boeide, dus dat zit wel goed.
Nu mezelf eerst maar eens een beetje nuttig gaan maken op huishoudelijk gebied. Zelfs ik vind dat er zo nu en dan even aangepakt moet worden op dat gebied. En daar komt dan weer bij dat ik daarna zonder al te veel schuldgevoel weer iets leuks "mag" gaan doen.


5 opmerkingen:

KnutzEls zei

hihi, wat herkenbaar. Eerst dat stomme huishouden en dan... dan mag ik van mezelf doen wat ik wil.

Janet zei

Het wordt een echte lente-quilt!! wat een super kleuren, en even iets anders dan huisjes is ook leuk. Tja dat huishouden en andere verplichtingen! soms wil ik wel een paar weken eenzame opsluiting in een quiltwinkel ha ha
groetjes janet

Tineke zei

Wat een leuke bloemenblokken heb je gemaakt Joke, mooie kleuren.

sylvia zei

Leuk fris blok weer!!! En dank voor de boekentip...ik lees ook graag, maar meestal gaat handwerken voor......;)

Dorothé zei

Vrolijke tulpen, de lente kan niet vroeg genoeg beginnen. Wat een nobel streven jouw reading challenge 2012. Ik denk dat ik ook zo'n soort lijstje in mjin kantlijn ga zetten. Dan kom ik af en toe eens bij jou kijken als ik een leestip nodig heb. Familieportret is zeker een mooi boek, ik heb het vorig jaar gelezen.