dinsdag 20 december 2011

Wanten breien


Zoals ik vorige week al een beetje aangekondigde, wordt het deze keer een breiblogje. De rondgebreide sjaal waar ik over schreef is inmiddels af en in gebruik genomen. Bevalt goed!!
Omdat mijn paarse vingerloze wanten er niet zo goed bij kleuren (wat een eufemisme!!) ben ik ook maar gelijk aan een nieuw paar begonnen in dezelfde kleur als de sjaal.
Ik moet wel een beetje doorbreien, want het is er al echt weer voor. Vanmorgen lag hier het eerste (dunne) laagje sneeuw van het seizoen...

En naast deze vingerloze exemplaren ben ik ook begonnen aan een paar wanten voor als het ècht koud wordt!


Mooi patroon en garen van Drops. Het is mijn eerste inbreiwerkstuk dat ik in het rond brei, en dat was best wel even wennen, maar ik heb nu de slag te pakken. Dit is trouwens ook mijn eerste project op bamboenaalden; ook dat was even wennen na altijd met metalen sokkennaalden gebreid te hebben. Bevalt goed tot nu toe.



En dan is daar natuurlijk ook het huisjesproject van Jeanneke (KLIK)!! Het patroontje is inmiddels binnen en uiteraard werd dat gelijk uitgeprint, dus we kunnen aan de slag. D.w.z..... als ik weet wat ik wil.... Ga ik de huisjes met de hand piecen of wordt het paperpiecing op de machine? Maak ik hem in de kleurtjes van mijn hexablommenquilt of maak ik er een echte scraplap van waarbij ik alle restjes gebruik die ik vinden kan? Ga ik voor de grote quilt van 366 huisjes of wordt het wat anders? Het enige dat ik op dit moment zeker weet is dat ik niets aan het formaat verander. 7,5 cm is erg klein, maar dat is ook juist zo leuk van deze huisjes.
Vanavond op de bank maar eens een eerste huisje in elkaar gaan zetten....  

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een moope wanten Lijkt mij heel moeilijk